Pukkelpop verhuist van Kiewit naar Roblox

Van 17 tem 20 augustus 2023 vond in Kiewit de 36e editie van Pukkelpop plaats. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het festival werd er niet alleen gefeest op de weide zelf, maar ook in Roblox. Pukkelpop en partner Proximus gingen daarvoor een samenwerking aan met het immersive media agency yondr, dat eerder ook al een concert van Camille organiseerde in de JBC-wereld in Roblox.

De jonge Limburgse singersongwriter ISE werd geselecteerd om als allereerste een virtueel Pukkelpop-concert te spelen. De show werd op voorhand (motion capture) opgenomen en was tegelijkertijd te bekijken in Roblox en op een groot scherm op de weide zelf. Maar op het virtuele Pukkelpop-terrein viel veel meer te beleven: een lasergame in de Boiler, een memory-spel in de Marquee, een savenger hunt voor een duo-ticket voor het ‘echte’ festival etc. Ook voor festivalpartners als Van Reusel, Foodmaker of OnePlus werden gepaste virtuele activaties gebouwd.

“Met dit initiatief willen we artiesten enthousiasmeren over nieuwe kanalen en hen de kans geven om hun verhaal te vertellen op een manier die nauw aansluit bij de leefwereld van Gen Z en Gen Alpha. Dat sluit perfect aan bij het DNA van Pukkelpop,” aldus Frederik Luyten, press & media manager bij Pukkelpop. Na afloop van het real life festival blijft de Roblox-wereld gewoon bestaan en wordt er afgeteld naar editie 2024.

Lees het volledige verhaal en bekijk de video van het optreden van ISE op de website van yondr.