Daft Punk: Memories Unlocked

Ter ere van de 10de verjaardag van het album “Random Access Memories” van Daft Punk, brachten ze samen met Snapchat’s AR Studio drie verschillende AR experiences uit.

Op woensdag 10 mei konden gebruikers via Snapchat de album cover van¬† “Random Access Memories” scannen. Hierop verscheen de helm die op de cover staat in AR boven het gescande album en begon het nummer “Horizon” te spelen. De gebruiker kon ook de camera draaien en zo zelf de helm dragen via een filter. Deze experience maakt gebruik van image recognition en face tracking.

De tweede experience was een treasure hunt die op 10 specifieke locaties te beleven was. De co√∂rdinaten werden in de dagen ervoor aangekondigd op hun sociale media. Op 11 mei om 10 uur locale tijd konden de gebruikers via Snapchat’s geolocatie in AR een korte animatie bekijken. Elke animatie was uniek aan de locatie en kwamen allemaal uit de nieuwe videoclip voor het nummer “Infinity Repeating”.

Voor de laatste experience konden de gebruikers van 11 tot 28 mei in 6 landen over de hele wereld een QR code op een reclame bord scannen. Hierop verscheen dan de kristallen helm in AR terwijl opnieuw het nummer “Horizon” te horen was.