Pokémon en virtuele Post Malone vieren samen 25e verjaardag

In 2021 bestond Pokémon 25 jaar. Om dat op een gepaste manier te vieren organiseerde het bedrijf samen met Universal Music Group een jaar lang ‘P25 Music’, een muzikaal feest voor het iconische entertainmentmerk. Grote namen als Katy Perry, J Balvin, Lil Yachty en Vince Staples creëerden nieuwe nummers die op een exclusief album gebundeld werden.

Ook Post Malone werd bij het feest betrokken. Malone, die in 2021 zelf 25 jaar oud was, nam voor P25 Music een cover op van Only Wanna Be With You, een iconisch nummer van Hootie & The Blowfish dat – jawel – ook exact 25 jaar oud was in 2021. 

Op 27 februari 2021 gaf Post Malone ook een virtueel concert. Hij werd in een mocap suit gestoken en er werd een virtueel stadion gecreëerd waar levensgrote Pokémon-figuren boven het podium zweven. Post Malone werd ook naar specifieke settings in de Pokémon-wereld getransfereerd, zoals Glimwood Tangle en Mt. Chimney. Bekijk het virtuele concert hieronder:

Het miniconcert van de virtuele Post Malone werd maar liefst 120 miljoen keer gestreamd op YouTube en Twitch. Wat meer achtergrondinfo vind je in deze video: