Effenaar Lab laat artiesten experimenteren met nieuwe technologieën

Niet alleen grote sterren als Travis Scott of Lil Nas X verkennen de grenzen van technologie, ook in Eindhoven wordt er druk geëxperimenteerd. Om technologie toegankelijk te maken voor artiesten heeft concerthuis Effenaar in 2018 Effenaar Lab opgericht. Effenaar Lab functioneert hierin als een makerspace, waar artiesten kennis opdoen en kunnen experimenteren met VR, AR en streamen.

Eén van de trajecten binnen Effenaar Lab is Hybrid Music Vibes. Afgelopen maart is de tweede editie van dit programma van start gegaan met een nieuwe lichting artiesten. Na een serie aan kennissessies met experts zijn de artiesten zelf aan de slag gegaan en hebben zij een eigen concept ontwikkeld. Waarna zes artiesten door een vakjury en het publiek zijn uitgekozen om dat concept vervolgens ook echt te realiseren. Samen met specialisten werken ze aan dit eigen project om hun artiestschap te versterken. Veel mogelijkheden, maar ook veel vragen: Hoe kan je fanbeleving en -verbinding versterken? Hoe kan je audiovisueel verrijken? En hoe zet je technologie op een rendabele manier in?

Hoe opkomende artiesten als RHIANNIN, De Toegift, Julia Sabaté, Max Frimout, Hiigo en PXPLE JAZZ precies omgaan met de technologische mogelijkheden die hen binnen Effenaar Lab worden geboden, welke learnings ze daar precies uithalen en wat de rol in dat alles is van een concertorganisator lees je in deze behind the scenes op de website van Effenaar. Zeer inspirerend!